Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vladimir Putin: Operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic

vladimir_putin_operatiunea_militara_rusa_siria_continua_incepe_procesul_politic.jpg

O jurnalistă ridică un banner, pentru a-i putea pune o întrebare preşedintelui rus, Vladimir Putin (Foto: Reuters/Sergei Karpukhin)
O jurnalistă ridică un banner, pentru a-i putea pune o întrebare preşedintelui rus, Vladimir Putin (Foto: Reuters/Sergei Karpukhin)

Operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic, a anunţat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în conferinţa de presă anuală televizată. El mai spune că nu vede nici o posibilitate de depăşire a tensiunilor cu Ankara în timpul actualei puteri turce.

Vladimir Putin declară că atunci când sirienii vor decide că a venit vremea încetării luptei şi lansării negocierilor, Moscova îşi va înceta operaţiunile militare în Siria. "Nu vrem să fim noi mai sirieni ca sirienii", afirmă liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus spune că nu este sigur dacă Rusia are sau nu nevoie de o bază permanentă în Siria, întrucât armamentul rus, precum rachete de croazieră lansate de pe mare şi din aer, oferă Moscovei suficientă putere de foc să lovească un inamic.

Pe de altă parte, Vladimir Putin declară că Turcia a acţionat contrar propriilor interese doborând bombardierul rus. El spune că nu vede nici o posibilitate de depăşire a tensiunilor în timpul actualei puteri turce.

Vladimir Putin s-a referit în conferinţa sa de presă şi la economia Rusiei, care dă semne de stabilizare, în opinia sa, în ciuda prăbuşirii preţului petrolului.

Rezervele în deviza naţională s-au stabilizat la 364 de miliarde de dolari, iar scurgerile de capital au încetinit, mai precizează liderul de la Kremlin.

Guvernul face faţă crizei conomice, apreciază Putin, adăugând că nu vede necesitatea unei remanieri.

Vladimir Putin susţine joi cea de-a 11-a sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri cu presa. Aproximativ 1.400 de jurnalişti au fost acreditaţi la eveniment.