Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cei doi soţi islamişti care pregăteau un atentat la Londra - condamnati pe viaţă

Cei doi islamişti, soţ şi soţie, care intenţionau să comită un atentat la Londra au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, informează Sky News.

 

Marţi, Mohammed Rehman, în vârstă de 25 de ani, şi soţia lui, Sana Ahmed Khan, în vârstă de 24 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de Tribunalul penal central din Londra de implicare în activităţi teroriste.

Cei doi islamişti au fost condamnaţi miercuri la închisoare pe viaţă. Mohammed Rehman va putea fi eliberat abia după ispăşirea a 27 de ani de închisoare, iar Sana Khan după minimum 25 de ani.

Justiţia britanică a stabilit că cei doi islamişti intenţionau să comită un atac de amploare într-un centru comercial din Londra sau la reţeaua de metrou.

"Centrul comercial Westfield sau metroul londonez? Orice sfat va fi apreciat", scrisese Mohammed Rehman pe Twitter cu pseudonimul "Atentatorul tăcut" şi folosind o fotografie de profil a lui Mohammed Emwazi, supranumit "John Jihadistul", fost călău al reţelei teroriste Stat Islamic mort într-un raid aerian în Siria.

Potrivit procurorilor, Rehman intenţiona să comită un atac sinucigaş, în numele reţelei teroriste Al-Qaida, pe 7 iulie 2016, la 11 ani de la atacurile soldate cu 56 de morţi.

În casa din orăşelul Reading (regiunea britanică Anglia) a celor doi islamişti au fost găsite substanţe chimice care puteau fi folosite pentru comiterea unui atentat de amploare.