Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloş vrea o întâlnire cu oamenii din sport

dacian_ciolos_vrea_intalnire_oamenii_sport.jpg

Dacian Cioloş, înconjurat de handbalistele naţionalei (Foto: www.gov.ro)
Dacian Cioloş, înconjurat de handbalistele naţionalei (Foto: www.gov.ro)

Premierul Dacian Cioloş vrea o discuţie cu oamenii din sport la începutul anului 2016. Şeful Executivului scrie într-un mesaj pe Facebook că prin premierea echipei naţionale de handbal feminin, dorinţa Guvernului a fost de a premia valoarea şi performanţa şi nu aceea de a dezbina.

Poziţia premierului Dacian Cioloş vine după scandalul provocat de majorarea de către Guvern a primelor încasate de handbaliste, după câştigarea bronzului la Campionatul Mondial din Danemarca.

"Prin premierea handbalistelor de la echipa naţională, dorinţa guvernului a fost de a premia valoarea şi performanţa şi nu aceea de a dezbina. Nu are nimeni de câştigat din disputa lansată în ultimele zile, decât în măsura în care această dezbatere ne ajută să progresăm şi nu să ne dezbinăm. Îmi propun să organizăm la începutul anului o discuţie cu oamenii sportului, cu campionii sportivi, pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de situaţii şi totodată cum ne putem organiza pentru competiţiile care vin", scrie premierul.

''Bunul nostru cel mai de preţ cred că este încrederea. Dezbinarea nu poate duce la nimic bun, mai ales în sport. Mult succes tuturor sportivilor români în 2016! Noi vă vom fi alături!'', mai transmite Dacian Cioloş.

Gimnastul Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la Mondialele de la Glasgow, s-a arătat nemulţumit că prima sa şi a altor medaliaţi de anul acesta nu a fost majorată de Guvern. Protestului său i s-au alăturat şi alţi oameni din judo, scrimă şi gimnastică.