Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gorghiu: Primele validări ale candidaturilor de primari, pe 18 ianuarie

Finalizarea listelor candidaţilor PNL la nivel naţional va avea loc la începutul lunii martie, dar primele validări vor fi făcute mai devreme, declară la RFI copreşedintele liberal, Alina Gorghiu. Ea mai precizează că "finalizarea practică" a fuziunii PNL-PDL va fi dată de votul cetăţenilor, la alegerile din acest an.

Alina Gorghiu spune că finalizarea listelor de candidaţi va avea loc la primăvară: "Avem preconizată finalizarea acestor liste la nivel naţional la începutul lunii martie, însă suntem cu foarte multe candidaturi puşi la punct, astfel încât primele validări vor avea loc la Biroul Politic Naţional pe data de 18 ianuarie, primele validări pentru candidaturile de primari la municipii, ceea ce se validează de către conducerea centrală. La jumătatea lunii, practic, vom face primele validări şi primele programe de guvernare locală vor fi prezentate colegilor mei din conducerea centrală, ulterior vor merge cu ele candidaţii în teritoriu".

În opinia sa, "va fi un moment important acest an pentru candidaţi, pentru partid, pentru că alegerile locale vor însemna un moment de clarificare a scenei politice şi de strângere a cetăţenilor, a electoratului din România în jurul unor candidaţi, pe care-i consideră de dreapta. Vom vedea o cristalizare a scenei politice şi a electoratului din România, iar finalul fuziunii Partidului Naţional Liberal teoretic va fi la Congresul din 2017, aşa cum este prevăzut în fuziune, în documentele depuse la Tribunal, dar finalizarea practică a acestei fuziuni va fi dată de votul cetăţenilor, atât la locale, cât şi la parlamentare".

Alina Gorghiu, despre listele de candidaţi ale PNL
619