Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloş, vizită oficială la Berlin

Premierul Dacian Cioloş se află, joi, într-o vizită oficială la Berlin unde va avea întâlniri cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu parlamentari germani, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti. Premierul României va ateriza la Berlin în jurul prânzului şi va fi primit la aeroport cu garda de onoare.

De asemenea, la Bundestag, cancelarul german, Angela Merkel, îl va întâmpina pe omologul său român în cadrul unui ceremonial militar, după care cei doi demnitari vor participa la un dejun de lucru, la Cancelaria Federală.

La finalul întrevederii, Angela Merkel şi Dacian Cioloş vor susţine o conferinţă de presă comună.

"Una dintre problemele abordate va fi cea a refugiaţilor. România nu agreează impunerea unor cote, dar totodată doreşte să fie parte din rezolvarea problemei", au declarat pentru agentia MEDIAFAX surse oficiale.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca va avea loc  o întâlnire cu comunitatea românească şi cu Forumul româno-german care are reprezentanţi la Berlin. Scopul este întărirea relaţiilor bilaterale şi de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeană, sunt subiecte care au fost în discuţie în această lună şi la Consiliul European, legate de migraţie, politică externă", a precizat Dan Suciu.

Dacian Cioloş se va deplasa la Berlin cu un aeronavă privată de şapte locuri a companiei Ţiriac Air. El va fi însoţit, printre alţii, de ministrul de Externe, Lazăr Comănescu si de şeful Cancelariei primului-ministru Dragoş Tudorache