Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Crimă în masă comisă de terorișii grupării Stat Islamic

Jihadiștii grupării Stat Islamic (SI) au luat cu asalt, sâmbătă, orașul Deir Ezzor din Siria, unde au ucis cel puțin 135 de persoane, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). În plus, terorștii au răpit circa 400 de civili, între care femei și copii.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a declarat că cei aproximativ 400 de civili răpiți la Al-Bghaliyeh, o suburbie a orașului Deir Ezzor (est) și în alte zone din apropiere, au fost duși în regiuni controlate de SI.

Printre persoanele răpite, toți de confesiune musulmană sunnită, la fel ca SI, se numără femei, copii, familii ale membrilor forțelor proguvernamentale siriene și combatanți proregim, a anunțat OSDO.

Agenția oficială de presă siriană SANA a anunțat anterior că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atacurile jihadiștilor asupra Deir Ezzor, referindu-se la un "masacru". Dacă acest bilanț va fi confirmat, atunci ar fi vorba despre unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise într-o singură zi după declanșarea războiului în Siria în 2011.

Potrivit OSDO, ofensiva a permis organizației jihadiste să avanseze în partea de nord a orașului Deir Ezzor și să dețină controlul a circa 60% din teritoriul acest oraș.