Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Iordache: PSD ar trebui să meargă separat la alegerile locale

Liviu Dragnea (PSD) şi Gabriel Oprea (UNPR)

O eventuală alianţă între PSD, UNPR şi ALDE ar trebui luată în calcul, însă după alegeri, declară la RFI deputatul social-democrat Florin Iordache.

Întrebat dacă PSD trebuie să facă o alianţă cu UNPR în acest an, Florin Iordache a răspuns: "Da, dar după alegeri. Din punctul meu de vedere, nu numai cu UNPR-ul, putem face o alianţă electorală după alegeri, fie că discutăm de alegerile locale, fie că discutăm de alegerile parlamentare şi cu UNPR-ul, dar şi cu ALDE, pentru că împreună am guvernat şi cred că am guvernat bine. Dar repet, din punctul meu de vedere, în alegeri e foarte bine să intrăm singuri. Cu această ocazie trebuie să verificăm potenţialul fiecărui partid, să ne verificăm şi electoratul, să ne verificăm şi membrii de partid. Cred că este bine pentru întreaga clasă politică".

"Sunt voci care spun că e bine să mergem pe liste comune şi la alegerile locale, sunt alte voci care spun că trebuie să mergem separat. Punctul meu de vedere este că la alegerile locale ar trebui să mergem separat. La alegerile parlamentare, în funcţie de scorul electoral al partidelor şi în funcţie de cum se configurează scena politică în vară, este de discutat dacă vom merge pe liste comune sau dacă vom merge separat. Dar această discuţie trebuie avută în luna iunie, după ce trec alegerile locale", consideră deputatul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică la Antena 3, întrebat despre politica de alianţe a partidului, că PSD urmează să decidă cum va acţiona, având în vedere că de-a lungul timpul, social-democraţii au "luat în cârcă" multe partide, care apoi au devenit brusc independente, PSD fiind "păcălit".