Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un solicitant de azil, prima persoană arestată pentru agresiune sexuală la Koln

Un solicitant de azil în vârstă de 26 de ani, cu cetățenie algeriană, e prima persoană arestată pentru agresiune sexuală în cazul violențelor comise la Koln în noaptea de Anul Nou, scandal care a determinat Germania să pună sub semnul întrebării politica sa extrem de permisivă față de migranți, relatează DPA și AFP.

Bărbatul, care este acuzat și de furt, se presupune că făcea partea dintr-un grup de nord-africani care au încercuit, au agresat sexual și au tâlhărit femei în noaptea de 31 decembrie 2015 în apropiere de gara centrală din Koln.

Suspectul a fost arestat împreună cu un alt solicitant de azil de naționalitate algeriană, în vârstă de 22 de ani, care este acuzat de furt. Cei doi erau rezidenți ai unui centru de refugiați. Sute de femei au reclamat la poliție faptul că au fost agresate sexual și tâlhărite în noaptea de Anul Nou, în mare majoritate de origine nord-africană.

În urma acestui scandal, poliția din Koln anchetează în prezent 21 de persoane, printre care opt sunt arestate. Majoritatea sunt bărbați acuzați că au furat bunuri precum telefoane mobile.

Atacuri similare, dar de amplitudine mai mică, au avut loc în noaptea de 31 decembrie și în alte orașe germane, precum Hamburg și Stuttgart.

Agresiunile de la Koln, Hamburg și Stuttgart au relansat dezbaterea internă din Germania despre politica Berlinului în domeniul imigrației, în contextul în care țara a primit anul trecut peste 1 milion de imigranți.

În fața presiunilor, cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, susținând că solicitanții de azil condamnați de justiție, chiar și cu suspendare, trebuie să fie expulzați din Germania.