Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Săftoiu: PNL va face probabil un nou sondaj în februarie-martie, pentru a decide candidaţii la alegeri

Cristian Buşoi beneficiază de întregul sprijin al PNL, dar e nevoie să mai lucrăm la acest punct, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu. Ea precizează că o nouă cercetare sociologică ar putea fi realizată în perioada februarie-martie, moment în care se vor decide persoanele cel mai bine plasate în preferinţele electoratului.

Întrebată de ce nu a fost validată candidatura lui Cristian Buşoi la Primăria Capitalei, Adriana Săftoiu a răspuns: "Domnul Buşoi beneficiază de întregul sprijin al Partidului Naţional Liberal, dar în acest moment s-a considerat că e nevoie să mai lucrăm la acest punct şi în momentul în care vom găsi toţi candidaţii, inclusiv pentru sectoare, potriviţi şi cu şanse reale să câştige Capitala, să facem acest anunţ. Dar înainte de a lua această decizie, probabil se va mai face încă o cercetare, încă o analiză de piaţă, undeva la sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie şi acela va fi momentul în care vom decide care sunt persoanele cel mai bine plasate în preferinţele electoratului".

Întrebată dacă asta înseamnă că Buşoi nu are şanse suficient de mari, Adriana Săftoiu a răspuns: "În acest moment, aşa cum arată sondajele, cercetările, considerăm că nu e momentul sau că nu trebuie să validăm deja lista. Nu e valabil doar pentru Bucureşti. În Biroul Politic al partidului au fost validate doar câteva candidaturi, deci nu doar Bucureştiul nu are în acest moment candidaţii validaţi (...). Cred că e mai bine să chibzuim de două ori, decât să ne grăbim doar ca să ne încadrăm într-un calendar mai degrabă propus de o presiune publică, pentru că în acest moment nu suntem nici măcar în faza de precampanie, ca să spunem că suntem cu un calendar întârziat".