Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul de Finanțe cere demisia conducerii ANAF

(ÎN ACTUALIZARE) Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, după ce au fost puși sub acuzare de către DNA în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

ACTUALIZARE: Președintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat cererea ministerului Finanțelor de a-și prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, alături de vicepreședintele Mihai Gogancea-Vătășoiu, drept "kafkian".

.............................................................

"Fiscul este una dintre cele mai importante instituții din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune, a explicat într-un comunicat ministrul de finanţe.

Anca Dragu a dat asigurări că activitatea ANAF se desfășoară normal, ceea ce este cel mai important în acest moment.
"Avem în vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF și urmează să luăm o decizie cât de curând posibil", a mai spus ministrul.
Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și vicepreședintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, sunt urmăriți penal pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a transmis DNA.
În acelaşi dosar, DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani.
Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor, toate în formă continuată.
Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată" se arată în documentul DNA.