Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PNL vrea o colaborare cu PSRO şi pentru alegerile parlamentare

PNL şi PSRO vor avea o colaborare postelectorală privind alegerile locale, dar liberalii şi-ar dori şi o colaborare pentru alegerile parlamentare. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele PNL, Sulfina Barbu.

Ce va conţine protocolul dintre PNL şi PSRO? "Acest document va presupune din ceea ce s-a discutat, dar vom avea forma documentului prezentată public, o colaborare postelectorală şi asta ne trimite în primul rând la alegerile locale, pentru că în consilii, consilii comunale, consilii orăşeneşti, consilii judeţene, sunt necesare practic majorităţi, pentru a putea face majorităţi, partidele care obţin un număr important de voturi trebuie să colaboreze. Această colaborare va fi menţionată în protocol, deci este practic o colaborare postelectorală. Noi mai dorim o colaborare pentru alegerile parlamentare. Aici am mai avut discuţii pe programele de guvernare, soluţiile şi programele de guvernare pe care PNL şi PSRO le oferă cetăţenilor să aibă câteva puncte comune esenţiale", spune Sulfina Barbu.

Întrebată dacă PNL va semna un acord şi cu UDMR, ea a răspuns: "Vom discuta dacă acest lucru este necesar, dar tradiţional, PNL şi UDMR fiind în aceeaşi familie politică europeană, fiind membri ai Partidului Popular European şi având la nivel european o colaborare foarte bună, tradiţional avem o colaborare bună şi la nivel naţional şi la nivel local. Vom vedea dacă este necesar. Până în acest moment, nu s-a luat în discuţie un protocol scris de colaborare".

PSD a încheiat protocoale de colaborare cu UNPR şi ALDE. Sulfina Barbu crede că aceste înţelegeri nu pun în dificultate PNL-ul: "Esenţial este să luăm un număr suficient de voturi, astfel încât PNL să nu fie în dificultate. Nu văd nimic rău în faptul că în momentul de faţă PNL nu colaborează cu PSD şi cei care-l susţin, dimpotrivă, cred că este un punct electoral extrem de important. PSD-ul nu renunţă la modul său de a face politică, cu trecut comunist şi avem inclusiv această lege privind defăimarea sau legea anti-defăimare, cum a numit-o domnul Dragnea, iniţiatorul, vedem foarte clar că apucăturile comunistoide ale acestui partid apar la suprafaţă exact în momentele esenţiale. Consider că este un lucru bun că suntem adversari politici ai PSD".