Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: Parlamentarii par nişte babe plângăcioase, care iau în braţe copilaşul delicvent

Eurodeputatul Cristian Preda (PPE) îi ironizează la RFI pe parlamentarii care au votat împotriva arestării lui Mădălin Voicu. "Membrii Parlamentului se infantilizează singuri, îşi dau statutul unor copii netrebnici, care au nevoie de protecţia maternă pe care o acordă Parlamentul", spune el.

Deputatul PSD Mădălin Voicu nu poate fi reţinut sau arestat, în timp ce Nicolae Păun poate fi reţinut, nu şi arestat, întrucât votarea cererii DNA a fost amânată.

Cristian Preda consideră că tabloul este "bizar". "Ce poţi să spui când vezi că un Parlament foloseşte diferite măsuri şi se comportă emoţional, nu se comportă ca o instituţie. Membrii Parlamentului care au decis ieri par să fie nişte babe plângăcioase, care iau în braţe copilaşul delicvent, cam ăsta e tabloul. Membrii Parlamentului se infantilizează singuri, îşi dau statutul unor copii netrebnici, care au nevoie de protecţia maternă pe care o acordă Parlamentul (...). Oamenii ăştia sunt totuşi aleşi şi ar trebui să decidă în numele interesului general şi se comportă anarhic şi pur emoţional. E ridicol", afirmă eurodeputatul.

Mădălin Voicu a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA şi are de plătit o cauţiune de 500 de mii de lei în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi deturnare de fonduri, alături de deputatul Nicolae Păun, potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX.

 
Cristian Preda, despre imunităţile lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun