Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Iordache: PSD mai pregăteşte două moţiuni simple

Textul moţiunii simple a PSD pe tema sănătăţii va fi prezentat probabil în Biroul Permanent de marţi al partidului, declară la RFI deputatul Florin Iordache. El anunţă că formaţiunea sa mai pregăteşte două moţiuni simple.

Când va fi gata moţiunea simplă a PSD pe tema situaţiei copiilor din Argeş? "Este un colectiv coordonat de fostul ministru Nicolae Bănicioiu, care lucrează la această moţiune. Probabil că în Biroul Permanent de mâine va fi prezentat textul acestei moţiuni (...). S-au constatat în ultima vreme mai multe bâlbâieli la nivelul Ministerului Sănătăţii, discutând nu numai de criza bebeluşilor din Argeş. Ar trebui în acest moment o evaluare a capacităţii spitalelor, pentru că ministerul nu spune din ce cauză şi ce ar trebui să facă, pentru că până la urmă asta este o întrebare firească pe care şi-o pun cetăţenii: domnule, este o situaţie de criză, dar ce trebuie să facem să nu se mai repete această criză? De asemenea, noi considerăm că ar trebui o campanie naţională de informare a populaţiei pe grupe de vârstă, asupra pericolelor, asupra riscurilor în cazul bolilor specifice. Deci din punctul nostru de vedere, sănătatea nu este o joacă, este o prioritate naţională", spune Florin Iordache.

Întrebat dacă PSD pregăteşte şi o moţiune de cenzură, deputatul a răspuns: "Discutăm punctual de nişte moţiuni simple, pentru că e vizat nu numai ministrul Sănătăţii. Din ce am constatat noi, la Ministerul Fondurilor Europene sunt probleme, pentru că iată, nu ştim în acest moment modul în care vor fi accesate, modul în care vor apărea acele caiete, pentru ca populaţia să ştie modul în care se vor derula fondurile europene. De asemenea, constatăm că sunt probleme la Ministerul Mediului. ONG-urile, asociaţiile profesionale au ieşit vizavi de taxa de mediu (...). Moţiunea de cenzură e o chestiune mult mai serioasă, aceea vizează Cabinetul, dar în acest moment nu discutăm de o moţiune de cenzură".

Florin Iordache, despre moţiunea simplă a PSD privind sănătatea