Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul pentru Consultare Publică: Pe 10 martie, o primă evaluare a "Comisiei de tăiat hârtii"

Autorităţile vor face o primă evaluare a "Comisiei de tăiat hârtii" pe 10 martie. Este vorba despre platforma online maisimplu.gov.ro, unde cetăţenii pot face sugestii pentru reducerea birocraţiei în administraţie.

Evaluarea de pe 10 martie nu înseamnă însă că platforma respectivă va fi închisă atunci, precizează la RFI ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru."În 10 martie, reprezentanţii mai multor instituţii în coordonarea Ministerului pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, cel care şi-a asumat acest rol de coordonator tehnic al întregului proces, în 10 martie vom avea o primă şedinţă de lucru, o primă evaluare. Noi vedem zilnic comentariile şi schimbăm între noi informaţii, dar în 10 martie ne-am propus să facem o primă evaluare, insist, este o primă evaluare, nu înseamnă că această platformă maisimplu.gov.ro se opreşte în 10 martie. Este o primă evaluare, context în care ne propunem să inventariem toate observaţiile cetăţenilor şi să ne îndreptăm spre instituţiile emitente ale respectivelor formulare apreciate ca fiind inutile", explică Violeta Alexandru.

"Comisia de tăiat hârtii" trebuie să ajute la debirocratizarea administraţiei în relaţia cu cetăţenii, a declarat miercuri premierul Dacian Cioloş, prezentând platforma maisimplu.gov.ro, unde românii vor putea să împărtăşească din experienţa lor în relaţia cu autorităţile.