Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Geoană: PSD-UNPR-ALDE-PMP, un cartel ce de-abia aşteaptă să pună frână luptei anticorupţie

România are nevoie de continuarea luptei împotriva corupţiei, declară la RFI senatorul Mircea Geoană, preşedinte al Partidului Social Românesc. El comentează declaraţiile făcute joi de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus la TVR 1 că ministrul Justiţiei a încălcat legea când a anunţat că o va repropune pe Laura Codruţa Kovesi ca şef al DNA, arătând că potrivit legii, o astfel de propunere se face în urma unei proceduri de selecţie, prin depunerea candidaturilor unor procurori.

Mircea Geoană taxează declaraţia lui Tăriceanu: "Eu nu înţeleg de ce domnul Tăriceanu, un om cu vastă experienţă şi un om cu o viziune democratică, cred eu, consolidată continuă să se plaseze în fruntea celor care luptă în mod perseverent împotriva continuării luptei împotriva corupţiei şi a reformării justiţiei în România".

"Declaraţia poate că are un sâmbure de adevăr din punct de vedere procedural, dar pe fond, nu pot să nu văd cum ALDE, PSD, UNPR, chiar şi cei de la Mişcarea Populară în anumite cazuri care le-au afectat parlamentari au votat în mod constant împotriva justiţiei şi acest cartel care de-abia aşteaptă să pună frână luptei împotriva corupţiei trebuie să fie condamnat şi cred că este o poziţionare greşită. România are nevoie de continuarea luptei împotriva corupţiei, are nevoie într-adevăr de o justiţie independentă. Această poziţionare este greşită şi este împotriva interesului general al României", spune senatorul.

 
Mircea Geoană, despre declaraţiile lui C.P. Tăriceanu despre Kovesi