Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu critică "desemnarea candidaţilor la plesneală": "PNL se înfundă într-un discredit total"

Deputatul liberal Theodor Paleologu declară la RFI că-l va ajuta pe Ludovic Orban cu idei şi propuneri în cursa pentru Primăria Capitalei. Parlamentarul critică însă modalitatea de realizare a sondajelor PNL: "Cine are acces la sondaje stă ca Dracu' pe comoară pe ele".

Theodor Paleologu apreciază că noul candidat al PNL la Primăria Capitalei este un om cu notorietate: "Deja, Ludovic Orban e un om cunoscut, are notorietate, ştie lumea cine e. E deja enorm faţă de celelalte idei vehiculate anterior. Pe Ludovic Orban lumea îl ştie, că-l iubeşte, că nu-l iubeşte, dar îl ştie lumea, are notorietate foarte mare (...). Deci lumea-l ştie, deja e un plus, cred eu".

Deputatul liberal critică însă desemnarea candidaţilor "la plesneală": "Pe de altă parte, ce în continuare consider că nu este deloc în regulă e această manieră de a desemna candidaţii oarecum la plesneală, pentru că nici Orban nu ştia că va fi el desemnat candidat. Adică mi se pare cam neserioasă maniera asta de a propune pe cineva, vedem cum merge... că şi Buşoi fusese desemnat tot cu unanimitate".

 

"PNL parcă n-a înţeles nimic din ce s-a întâmplat în ultimele luni"

 

Theodor Paleologu spune că modul în care sunt făcute sondajele interne în PNL este "incredibil": "Iarăşi un lucru inadmisibil este că aceste sondaje sunt invocate aşa ca nişte lucruri foarte misterioase. Cine are acces la sondaje stă ca Dracu' pe comoară pe ele şi e omul care ştie cum stăm în sondaje. În plus de asta, cine e luat în calcul în sondaje? E incredibil! Pe mine nu m-a luat nimeni în calcul în nici un sondaj, nici măcar la Sectorul 2, unde sunt totuşi deputat. Nu că mi-aş dori să candidez, dar e totuşi elementar să iei în calcul diferite variante posibile, pentru a le supune unui sondaj. Mie mi se pare că la fel ca şi în PDL pe vremuri, e luat în calcul în sondaj cine plăteşte. Or această manieră de a lua în calcul numai pe cei care plătesc pentru sondaj este inacceptabilă, este ceva absolut inadmisibil. Deci ca metodă de lucru, mie mi se pare că PNL-ul în continuare se înfundă într-un discredit total. Parcă oamenii ăştia n-au înţeles nimic din ce s-a întâmplat în ultimele luni. Aceleaşi practici mizerabile de politică de partid, care au dus la exasperarea generală a electoratului".

Deputatul PNL precizează că-l va ajuta pe Ludovic Orban cu idei şi propuneri: "Ludovic Orban e un om pentru care am simpatie, suntem colegi în Parlament, stăm în aceeaşi parte a sălii, îl voi ajuta în măsura în care are nevoie de mine, cu idei, cu propuneri, că slavă Domnului, idei şi propuneri pentru Bucureşti am şi le-am dezvoltat încă de multă vreme. Deci într-un fel mă bucur, dar nu îmi place această manieră de a trata lucrurile neserios şi într-un mod care sfidează sensibilitatea electoratului".

Întrebat cât de mult contează fărâmiţarea votului dreptei în Bucureşti, Theodor Paleologu a răspuns: "E o catastrofă, efectiv e o catastrofă. Dacă se prezintă Traian Băsescu, va câştiga cu certitudine candidatul PSD-ului, iar în cazul în care se prezintă şi Traian Băsescu, eu cred că va candida Dragnea, pentru că este un bulevard deschis pentru el, dacă dreapta se divizează în halul ăsta".

 
Theodor Paleologu, despre candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei