Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR. În locul său vine ca interimar Neculai Onţanu. Liderii UNPR se vor reuni, luni dimineață, pentru a lua act oficial de demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de președinte al partidului şi pentru a stabili calendarul alegerii noului preşedinte.

Luni dimineață, la sediul central al UNPR va avea loc o ședință în care Gabriel Oprea își va depune oficial demisia din funcția de președinte.

Totodată, va fi o ședință organizatorică, în care liderii UNPR vor desemna calendarul pentru alegerea unui nou președinte al formațiunii și, cel mai probabil, va fi convocat Congresul UNPR.

Fostul vicepremier a explicat că demisionează pentru că nu doreşte ca discuţiile legate de dosarele sale penale să afecteze partidul în an electoral. Interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu, "unul din oamenii de bază ai UNPR și un foarte bun cunoscător al organizațiilor din țară", mai spune Oprea. "Pentru viitorul președinte al partidului, opțiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit", adaugă acesta, prcizând că decizia va apaţine însă forurilor statutare ale UNPR.

La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu ştia de demisia lui Gabriel Oprea de la şefia UNPR, precizând că va avea discuţii cu Neculai Onţanu pentru a vedea cum va fi gestionată colaborarea în plan parlamentar şi local.

El a precizat că relaţia cu UNPR nu intră într-o nouă etapă şi că protocolul semnat cu UNPR rămâne, teoretic, în vigoare. Dragnea a precizat că îl va căuta pe Neculai Onţanu, care va deţine interimatul la conducerea UNPR, şi vor avea o discuţie despre modul în care vor gestiona colaborarea în plan parlamentar şi local.

 

 
Jurnalistul Ion M Ionita despre demisia lui Gabriel Oprea