Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu la RFI: Interceptările încă le dau unora transpiraţii reci

OUG privind interceptările este o soluţie provizorie, până când Parlamentul va legifera, declară la RFI Alina Gorghiu, copreşedinte PNL. Ea acuză faptul că discuţiile pe această temă au loc "într-o cheie electorală", iar cei care "s-au pripit să sară să comenteze nu fac altceva decât să vâneze voturi".

Alina Gorghiu afirmă că "mare parte din discuţia pe tema acestei decizii a Curţii Constituţionale şi pe tema Ordonanţei de Urgenţă are din păcate loc într-o cheie electorală, pentru că majoritatea celor care s-au pripit să sară să comenteze nu fac altceva decât să vâneze voturi şi nu vizează din păcate un stat de drept mai funcţional şi mai viabil ca până acum".

Copreşedintele PNL consideră că "soluţia găsită, cea a Ordonanţei de Urgenţă date de Guvern şi avizate de CSAT e doar una provizorie şi este rezonabilă exclusiv pentru o perioadă de timp scurtă, până când Parlamentul va legifera. Avem tot interesul să reuşim să găsim o formă legislativă care să apere statul de drept, iar locul cel mai potrivit de departe al unei asemenea dezbateri care să genereze o modificare legislativă coerentă de substanţă, în sprijinul sistemului judiciar, însă cu respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti nu e altundeva decât în plenul Parlamentului, iar partidul pe care eu îl conduc va depune toate diligenţele ca această dezbatere să aibă loc repede în plenul Parlamentului, sperând că acolo vom avea discuţii raţionale, cu argumente, cu propuneri de soluţii, nu doar cu invective, aşa cum văd în ultimele zile în spaţiul public".

 

"Tăriceanu, Băsescu şi Ponta, uniţi în simţiri şi reacţii"

 

Alina Gorghiu îi critică pe cei care "speră ca lupta anticorupţie să încetinească": "Ce nu mi-aş dori să mai văd pe viitor este genul de politician care apără decizia Curţii Constituţionale, dar nu pentru că ea sporeşte transparenţa şi democraţia, ci pentru că au sperat aceşti politicieni foarte vocali în ultimele zile ca lupta anticorupţie să încetinească. Reacţiile lor sunt însă previzibile, pentru că sunt cei care în mod curent atacă magistraţii, cei care fac eforturi să decredibilizeze justiţia, nu ştiu dacă pentru că se simt vulnerabili sau nu, nu m-am lămurit care este cauza, însă n-am fost deloc surprinsă să-i văd uniţi în simţiri şi în reacţii pe domnii Tăriceanu, Băsescu, Ponta, de exemplu (...). Unora în România interceptările încă le produc emoţii, transpiraţii reci".