Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orban critică dur politica UE privind migraţia

În discursul său ţinut cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni primul ministru ungar Viktor Orban a criticat în termeni duri politica Uniunii Europene privind migraţia.

Nu vom lăsa ca alţii să decidă pe cine lăsăm sau nu să intre în casă şi în ţara noastră – a spus premierul în faţa Muzeului National din Budapesta, locul de unde a pornit in 1848 revolutia ungara inpotriva dominatiei habsburgice.
In fata a catorva mii de sustinatori Orban s-a impotrivit din nou deschis cotelor obligatorii de imigranti impuse de UE, subliniind că Ungaria va rămâne ferm pe pozitţia lui în ciuda şantajelor şi ameninţărilor.
A sosit timpul să căutăm aliaţi să ne împotrivim împreună ruinării Europei – a adăugat premierul ungar care a mulţumit pentru un grup de susţinători polonezi care au venit la sărbătorirea zilei naţionale a Ungariei.
Orban în discursul său şi-a declarat solidaritatea cu guvernul de dreapta din Varsovia care a primit critici din Bruxelles pentru unele decizii considerate nedemocratice.
Premierul a subliniat pe un ton ridicat că Europa stă în faţa unei migraţii a popoarelor care aduce teroare şi criminalitate, care reprezintă o ameninţare la adresa naţiunilor, creştinismului, tradiţiilor, a femeilor.
Ei vor să impună lumea lor peste vieţile noastre – a spus Orban referindu-se la imigranti.
După părerea premierului ungar, conducătorii de la Bruxelles care sunt deschisi pentru stabilirea in Europa a strainilor ameninta suverenitatea nationala, print proiectul unei uniuni a statelor unite europene.
In zilele noastre opozantii libertatii nu ne baga in inchisori si in lagare, nu sosesc cu tancuri ci folosesc presa internationala pentru stigmatizarea, santajarea acelora care nu sunt pe placul lor – a spus primul ministru ungar, subliniind ca Bruxelles-ul este urmasul internationalistilor bolsevici.
În timpul discursului un grup de protestatari a fluierat si a scandat lozinci antiguvernamentale.
De altfel marţi a fost organizat un miting al profesorilor impotriva centralismul impus de cabinetul Orban si in general impotriva politicii educationale.
In pofida ploii torentiale in jur de 15 mii de manifestanti au protestat în faţa Parlamentului.