Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Suspectul ucis, la Bruxelles, de Poliție a fost identificat. Operațiunile antiteroriste continuă

belgia_tero.jpg

Image source: 
REUTERS/Yves Herman

Este alertă maximă, în continuare, în Belgia, după operațiunea antiteroristă de marți de la Bruxelles. Doi suspecți vizați de Poliție sunt în continuare în libertate, în timp ce autoritățile au dezvăluit numele presupusului terorist ucis marți de forțele speciale.

Autoritățile belgiene l-au identificat pe presupusul terorist ucis, marți, la Bruxelles, într-o operațiune având legătură cu atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut soldate cu 130 de morți. Este vorba despre un cetățean algerian, Mohammed Belkaid, au afirmat surse oficiale citate de BBC.

El a fost împușcat de un lunetist, după ce a deschis focul asupra polițiștilor. Conform Reuters, algerianul de 35 de ani locuia ilegal în Belgia.

Între timp, operațiunile antiteroriste continuă în Belgia, în condițiile în care doi suspecți ar fi reușit să scape de Poliție, în timp ce patru polițiști au fost răniți în operațiune.

Miercuri, este programat, la Bruxelles, un consiliu național de securitate, care reunește principalii miniștri și responsabili din serviciile de securitate belgiene.

”Ameninţarea rămâne”, a precizat la rândul său și premierul belgian Charles Michel, care a confirmat că poliţia belgiană va efectua operaţiuni de combatere a terorismului şi în următoarele ore şi zile.

De asemenea, nivelul de alertă din Bruxelles ar putea să se modifice pe parcursul zilei, iar premierul a anunţat că sunt posibile măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii cetăţenilor din capitală.