Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România trimite ajutor pentru Grecia sufocată de migranți

migranti.jpg

Image source: 
REUTERS/Alkis Konstantinidis

România se implică în gestionarea crizei migraţiei din Grecia. ”Vom contribui cu 70 de polițiști, şase autospeciale, două nave de patrulare maritimă și 50 de corturi şi containere”, a informat, duminică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ca urmare a angajamentelor asumate, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilităţile cu care MAI poate contribui la acest demers european.

Comunicatul autorităților române vine după Consiliul European de la Bruxelles, de zilele trecute, când liderii europeni "au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migrației".

Grecia este copleșită în prezent de numărul mare de refugiați în contextul închiderii rutei balcanice de accederea a imigranților în Europa.

Toată aparatura și personalul trimise de România vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării elen, o celulă operaţională de coordonare.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale UE, n.r.) cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania.