Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liberalul Nicolae Vlad Popa: PSD intoxică opinia publică pe tema OUG privind interceptările

nicolae_vlad_popa_pnl_psd_intoxica_opinia_publica_tema_oug_interceptarile.jpg

OUG privind interceptările intră luni în procedură parlamentară la Senat.
OUG privind interceptările intră luni în procedură parlamentară la Senat.

Centrul de Interceptări trebuie să se afle sub controlul Ministerului Public, nu al societăţii civile, declară la RFI senatorul PNL Nicolae Vlad Popa. El acuză PSD-ul de "intoxicare" pe tema presupusei neconstituţionalităţi a OUG privind interceptările.

Nicolae Vlad Popa spune că "PSD a început să intoxice opinia publică cu aşa-zisa neconstituţionalitate. De ce? O explicaţie foarte simplă: sunt foarte mulţi membri ai partidului, care au probleme cu aceste interceptări".

"Problema trebuie să fie clară în lege, aceste interceptări trebuie făcute numai de persoane autorizate, sub controlul justiţiei, sub supravegherea justiţiei, nu poate să le facă oricine, în aşa fel încât eventual informaţiile să fie folosite în alte scopuri decât cele fireşti, adică urmărirea unor infractori. Şi atunci această Ordonanţă nu face decât să pună în concordanţă această motivarea a CCR cu legea, pentru o perioadă scurtă", afirmă senatorul liberal.

Unii parlamentari au propus plasarea Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor sub controlul societăţii civile. Nicolae Vlad Popa crede că acest lucru "este utopic, pentru că societatea civilă există, dar ea nu are organisme care să poată garanta existenţa şi funcţionarea unui astfel de sistem (...). Aici, puterea judecătorească, deci Ministerul Public poate să gestioneze această activitate. Puterea judecătorească este cea responsabilă, ea răspunde şi faţă de cetăţeni, pentru apărarea drepturilor cetăţenilor de orice fel şi civile, dar mai ales dreptul acesta la securitate".

Senatorul PNL nu crede că va fi respinsă OUG privind interceptările: "Eu sper încă aşa în gândul ăla cel de pe urmă al românului, pentru că nu putem bloca o activitate care până acum s-a dovedit foarte-foarte bună. Milioanele pe care DNA-ul le-a demonstrat că sunt furate, corupţia care a ajuns la nivel de prim-ministru Năstase, deci sunt lucruri care s-au dovedit şi dacă le luăm armele cuvenite, atunci intrăm într-o altă zonă (...). O să iau cuvântul şi o să susţin aceste lucruri, pentru a obţine o majoritate de aprobare. Oricum, Ordonanţa funcţionează şi eu nu cred că va exista o majoritate care s-o respingă".