Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Firea este în faţa lui Orban în acest moment, dar nu înseamnă că diferenţa e insurmontabilă

Diferenţa dintre PNL şi PSD în sondajele interne ale liberalilor e de două-trei procente în favoarea PSD-ului, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Adriana Săftoiu. Ea mai precizează că nu crede că va candida la Sectorul 6.

Cum stă Ludovic Orban faţă de Gabriela Firea în sondajele PNL? Adriana Săftoiu spune că "în acest moment, sondajele reflectă pe de o parte şi procentele partidelor, respectiv diferenţa dintre PNL şi PSD pe sondajele noastre e de două-trei procente în favoarea PSD-ului, drept urmare şi procentele candidaţilor sunt cam tot aşa, destul de apropiaţi, dar în acest moment candidatul PSD în faţa noastră, dar asta nu înseamnă că diferenţa e insurmontabilă".

"Va trebui la un moment dat să discutăm şi despre viziunea asupra Bucureştiului, dacă Bucureştiul mai poate fi văzut cu şapte bugete, cu şapte primari, de aici vin şi discrepanţele foarte mari între sectoare", afirmă ea.

Întrebată dacă va candida la Sectorul 6, Adriana Săftoiu a răspuns: "Nu, cred că rămâne la decizia partidului cine va candida acolo, eu sper ca în această săptămână să se facă desemnarea, pentru că într-adevăr, e nevoie să se intre în teren în Sectorul 6, dar nu cred că va fi vorba despre mine. Am fost luată în calcul, dar merg pe principiul omul potrivit la locul potrivit. Simplul fapt că cineva poate să atragă nişte voturi nu e neapărat o garanţie că se pricepe la ceea ce urmează să facă. Sigur, asta nu înseamnă că nu poţi învăţa, dar dacă în acest moment în partid sunt candidaţi mult mai buni sau mai doritori sau cu mai multă expertiză în administraţie, eu cred că trebuie să le dăm o şansă".

 
Adriana Săftoiu, despre raportul de forţe Orban-Firea, în sondajele PNL