Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cartele preplătite din România ar fi fost folosite în planificarea unor atentate teroriste, susține premierul

cartele_pre_pay.jpg

Cartele preplătite din România ar fi fost folosite în planificarea unor atentate teroriste, susține premierul
Romania e una din putinele tari din UE care vinde cartele pre-pay fara un control de identitate

Cartele  preplătite din România au fost folosite în pregătirea unor atentate din Uniunea Europeană,  tocmai din cauza legislației relaxate din domeniu, spune premierul.

Invitat la o emisiune a postului Pro Tv, Dacian Cioloș a mai spus că Serviciile de Informații cer mai multe instrumente pentru a-și putea face treaba și a precizat că legislația va fi reanalizată în perioada următoare și că există mai multe subiecte puse în dezbatere de către servicii care "probabil vor reveni".

Miercuri, președintele  Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, Georgian Pop, a susținut că trebuie introduse în legislaţie infracţiuni noi, similare celor de terorism, cum ar fi finanţarea terorismului, recrutarea eventualilor atentatori sau propaganda teroristă.

Ministrul comunicaţiilor, Marius Bostan, a anunţat că va cere Parlamentului discutarea în regim de urgenţă a legii securităţii cibernetice. Şi Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT, a anunţat la rândul său că a fost reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul acestei direcţii şi că se lucrează intens la modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea terorismului.