Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Barbu (PNL): Moţiunea pe justiţie, o acţiune de intimidare a ministrului de resort

Sulfina Barbu critică la RFI moţiunea simplă pe justiţie, depusă de ALDE şi susţinută între alţii de Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă. Vicepreşedintele PNL spune că acţiunea pare una "în folos propriu, o acţiune de intimidare a ministrului Justiţiei şi a reprezentanţilor sistemului juridic".

Sulfina Barbu crede că "este puţin probabil ca această moţiune să aibă şi un fundament real. Sigur, pot să existe derapaje în limbaj, care e necesar să fie sancţionate, dar când vedem oameni care iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, care au probleme cu justiţia, Sebastian Ghiţă, Victor Ponta şi alţi parlamentari, pentru care Parlamentul a fost cel care a aplicat legea diferenţiat, adică pentru unii s-a votat ridicarea imunităţii, pentru alţi parlamentari, ca şi în cazul domnilor menţionaţi, nu s-a votat ridicarea imunităţii. În consecinţă, sunt cetăţeni care au beneficiat de sprijinul colegilor din Parlament, dar sunt supăraţi pe Ministerul Justiţiei. Pare o acţiune în folos propriu, o acţiune de intimidare a ministrului Justiţiei şi cred a reprezentanţilor din sistemul juridic. Este practic o percepţie care aparţine multor cetăţeni care stau şi privesc la ceea ce se întâmplă în Parlament".

"Aici a ajuns imaginea Parlamentului, din cauza acţiunilor PSD-ului şi mai ales a parlamentarilor care au probleme cu justiţia. Ei trebuie să meargă în instanţă, sunt trimişi în judecată, trebuie acolo să-şi demonstreze nevinovăţia. Nu, fac acţiuni politice în Parlament, să intimideze justiţia. Aşa pare", conchide vicepreşedintele PNL.

Moţiunea simplă pe justiţie va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor lunea viitoare, la ora 17. Parlamentarii ALDE spun că textul moţiunii intitulate "Drepturile omului nu sunt un lux" se bazează pe o afirmaţie a ministrului Raluca Prună, potrivit căreia "Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic".