Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Blocaj la TVR. Monica Ghiurco, respinsă de Parlament

ghiurco.jpg

Monica Ghiurco, respinsă de Parlament pentru conducerea TVR
Monica Ghiurco, respinsă de Parlament pentru conducerea TVR
Image source: 
TVR

Parlamentul a respins, luni seară, din nou propunerea pentru postul de președinte-director general al TVR. După George Orbean, nici Monica Ghiurco nu a trecut de votul aleşilor. Astfel, criza de la nivelul conducerii televiziunii publice se prelungește.

Pentru a doua oară în ultimele săptămâni, Parlamentul a respins propunerea făcută de Consiliul de Administrație al TVR pentru funcția de șef al televiziunii publice. După George Orbean, a venit rândul Monicăi Ghiurco să se lovească de opoziția aleșilor.

Au fost 194 de voturi pentru respingere și 113 împotrivă, nominalizarea fiind respinsă întrucât nu a obținut jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, respectiv de 272 de voturi.

Cum era de așteptat, cele două mari partide s-au găsit în opoziție pe subiect, PSD respingand noua propunere, iar PNL susținând-o, insuficient însă.

În acest condiții, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a convocat pentru lunea viitoare o nouă ședință a birourilor permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului pentru reluarea procedurilor de desemnare a viitorului președinte al CA al TVR.

"Cred că toți membri ai Consiliului de Administrație o să ajungă să fie nominalizați", a afirmat Valeriu Zgonea, făcând referire la blocajul politic iscat pe tema conducerii televiziunii publice.