Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Voicu (PNL): Cel mai potrivit candidat la Bucureşti este Cătălin Predoiu

Cel mai potrivit candidat pentru Primăria Capitalei este preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu. O spune la RFI vicepreşedintele liberal Mihai Voicu, după ce Ludovic Orban s-a retras din cursa electorală, fiind anchetat de DNA.

Mihai Voicu declară în nume personal că Predoiu ar fi candidatul cel mai bun în acest moment: "Pot să vă spun o opinie personală, aceasta nu este îngrădită în nici un fel. În acest moment, în opinia mea, cel mai potrivit candidat este domnul Cătălin Predoiu. Este preşedintele organizaţiei de Bucureşti, este un om politic cu o experienţă ce nu poate fi pusă la îndoială. Mai mult decât atât, pot să vă spun că este pe deplin susţinut de toţi colegii, preşedinţii organizaţiilor de Sectoare, candidaţii de primar de Sector care sunt desemnaţi în acest moment, beneficiază fără nici un dubiu de susţinerea copreşedinţilor partidului şi cred eu, cred eu, este opinia mea, că e cel mai potrivit candidat în acest moment".

Cătălin Predoiu este premierul din umbră al PNL. Întrebat dacă în cazul în care ar candida şi ar pierde alegerile, Predoiu nu ar fi într-o situaţie delicată în perspectiva alegerilor parlamentare viitoare, Mihai Voicu a răspuns: "Nu cred că are sens să discutăm despre candidatură, despre câştig sau despre pierdere. Suntem un partid important din România şi trebuie să gândim din perspectiva lucrului care se întâmplă în acest moment, candidatura la Bucureşti, unde PNL are un scor politic extrem de bun. Aşadar, nu este deloc o discuţie serioasă aceea a pierderii alegerilor".