Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consultări la Cotroceni pe legile securităţii naţionale

securitatea.jpg

În discuţie sunt în primul rând legea anti-terorism, legea privind cartelele preplătite şi legea securităţii cibernetice
Sursa imaginii: 
gandul.info

PSD, PNL şi UDMR au participat astăzi la consultările cu preşedintele, organizate la Cotroceni, unde a fost discutat un pachet de legi care privesc securitatea naţională. Este vorba de legea anti-terorism, legea privind cartelele preplătite şi legea securităţii cibernetice. 

Social democraţii au fost primii care au discutat cu preşedintele. Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat că partidul său vrea să se implice şi în procesul de elaborare a legilor:

Liviu Dragnea a mai precizat că în ceea ce priveşte legea securitatii nationale, statutul cadrului militar, legea pentru SIE, SRI, s-a propus sa se constituie un grup s pecial de lucru.

Partidul Național Liberal propune finalizarea rapidă a discuțiilor în chestiuni de securitate, spune, după consultările de la Cotroceni, copreședintele Vasile Blaga. Dincolo de pachetul actual în discuție, care face referire la legea antitrerorism, legea privind cartelele pre-pay şi legea privind securitatea cibernetică, Vasile Blaga amintește că și alte legi în domeniu sunt învechite:

UDMR susţine că trebuie găsit un echilibru între legile din domeniu şi drepturile şi libertăţile fundamentale: 

 Mâine, la consultări de la Cotroceni vor participa reprezentanţii  UNPR, ai ALDE şi cei ai minorităţilor naţionale.