Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu, despre Marian Munteanu: PNL are o criză profundă de leadership

Modul în care a procedat PNL în privinţa candidatului la Primăria Capitalei a fost nefiresc şi denotă o criză profundă la nivelul conducerii, declară la RFI copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Senatului consideră nefirească atitudinea PNL: "Nu am să-l comentez pe domnul Munteanu, pentru că nu-l cunosc şi cred că până la urmă este rolul alegătorilor să decidă. Ce mi se pare nefiresc este modul în care procedează PNL-ul, care dovedeşte că din ce în ce, criza de leadership pe care o are nu este numai o aparenţă, ci este o problemă profundă, este o lipsă de încredere în proprii lideri, este o luptă surdă pentru putere, care face ca oameni care ar fi capabili, din interiorul partidului, să nu fie luaţi în seamă, din cauza temerii pe care cei doi lideri o au de a fi la un moment dat eclipsaţi, puşi în umbră şi atunci caută soluţii artificiale din afară, dar lucrul acesta sigur că nu poate să nu aibă consecinţe asupra electoratului, care deja şi-a pierdut o bună parte din încrederea în PNL. PNL-ul este pe o pantă accentuată descrescătoare şi dacă va proceda aşa în continuare, viitorul partidului este pus sub semnul întrebării".

Preşedintele Klaus Iohannis a fost informat de liderii PNL în legătură cu noul candidat al partidului pentru Primăria Bucureşti, Marian Munteanu, în urma retragerii din cursă a lui Ludovic Orban, a anunţat marţi seară la TVR copreşedintele Alina Gorghiu.

Ea a comparat candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Bucureşti cu candidatura lui Klaus Iohannis la funcţia de şef al statului, numind aceste decizii "greşeli fericite".

Copreşedintele PNL a negat că Munteanu ar avea simpatii legionare, spunând că despre orice om politic care şi-ar fi lansat candidatura s-ar fi spus "de 200 de ori mai multe" lucruri.