Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragoș Pîslaru, noul ministru al muncii

pislaru_bun.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea lui Dragoș-Nicolae Pîslaru în funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Dragoș Pîslaru este propunerea premierului Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al muncii.

ACTUALIZARE: Dragoș Pîslaru este noul ministru al Muncii. El a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

.................................................................

Dragoș Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Dragoș Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Amintim că ministrul Muncii Ana Costea a demisionat săptămâna trecută. Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.

Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.