Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coreea de Nord a interzis blugii și pantofii ”neaprobați” de Guvern

Coreea de Nord a interzis hainele în stil occidental, inclusiv blugii, dar şi piercingurile, înainte de congresul Partidului Muncitorilor, în cursul căruia dictatorul Kim Jong Un urmează să îşi consolideze puterea, relatează Asia Press, citată de news.ro.

Pe lângă faptul că nu au voie să poarte blugi, locuitorii ţării comuniste trebuie să poarte pantofi cu formă aprobată de Guvern, să nu iasă pe stradă cu tricouri cu mesaje sau desene occidentale, iar femeile nu au voie să poartă fuste prea scurte.

Vor fi vizaţi în special locuitorii din provinciile Hamgyong şi Yanggang, aflaţi la graniţa cu China, care au ceva mai mult contact cu lumea exterioară.

“Tot mai mulţi nord-coreeni sunt fascinaţi de cultura occidentală. Restricţiile vor continua până la reuniunea” ce va avea loc în luna mai, a declarat Ishimaru Jiro, un jurnalist japonez care colaborează cu reporteri nord-coreeni.

Potrivit Daily Telegraph, un grup de voluntari tineri, loiali lui Kim Jong Un, va urmări implementarea noii legi.

În urmă cu câteva luni, Kim Jong Un le-a ordonat bărbaţilor din ţară să nu îşi lase părul mai lung de doi centimetri, iar cei care încalcă regula sunt raşi în cap de autorităţi.

Potrivit Asia Press, măsurile au legătură cu pregătirile pentru o reuniune majoră a partidului de guvernare de la Phenian, ce va avea loc luna viitoare şi care, potrivit analiştilor, ar putea să consolideze şi mai mult regimul autocrat al lui Kim Jong-un şi să îndepărteze atenţia populaţiei de la criza catastrofală pe care o traversează ţara din punct de vedere economic.