Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor, despre Antal Arpad, aflat sub control judiciar: Candidatura lui nu ne creează nici o problemă

Decizia lui Antal Arpad de a candida pentru un nou mandat de primar al oraşului Sfântu Gheorghe este una corectă. Iată ce declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Antal Arpad se află sub control judiciar.

În opinia lui Kelemen Hunor, candidatura lui Antal Arpad nu pune probleme UDMR-ului: "Nu ne creează nici o problemă. În primul rând, nu există o interdicţie de a candida. El a spus în repetate rânduri, dacă va exista în continuare acest control judiciar care până ieri avea şi un element privind interzicerea de a merge la Primărie, atunci nu va candida, doar din punct de vedere moral, nu juridic. Juridic, putea candida, fiindcă nu a existat nici o interdicţie, dar nu dorea o situaţie în care după alegeri să nu poată să meargă la locul de muncă, depune jurământul şi nu mai merge la locul de muncă. Din acest punct de vedere, sigur, decizia a fost una corectă şi el va candida".

"Are peste zece mii de semnături, dacă el nu iese din casă, va câştiga cu 80-90% Primăria şi acest lucru contează, contează extrem de mult, fiindcă el nu a fost acuzat de corupţie, nu a fost acuzat de a fi luat bani de la cineva sau de a fi făcut aşa ceva. Deci din acest punct de vedere, oamenii din Sfântu Gheorghe şi maghiarii şi românii ştiu exact ce a făcut primarul Antal Arpad în opt ani de zile de când este în funcţie. Acolo a fost probabil oraşul unde această campanie de adunat semnături a mers cel mai uşor, fără nici un efort, oamenii au venit şi peste zece mii de oameni au semnat pentru el", spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor, despre candidatura lui Antal Arpad, aflat sub control judiciar