Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Bucureşti

Senatorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii în Guvernul USL, este candidatul ALDE la Primăria Generală a Capitalei. Anunţul a fost făcut duminică seara de liderii partidului. Copresedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat că nu intră în cursă deoarece obiectivul partidului este reprezentat de alegerile parlamentare.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii din partea PNL în Guvernul USL condus de Victor Ponta. El a demisionat din funcţie în decembrie 2013 după ceea ce a catalogat drept o "comparaţie nefericită" pe care a făcut-o între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor Culturii. Declaratiile lui Daniel Barbu de la vremea respectivă au fost aspru criticate de asociaţiile persoanelor infestate cu HIV.  

“Este o candidatură prestigioasă, care arată alegatorilor că ALDE este un partid capabil să promoveze proprii lideri în funcţii de răspundere şi nu se ascunde, nu se fereşte de această responsabilitate, aşa cum am văzut la alţii ca au căutat candidaturi externe. În al doilea rând vreau să subliniez că persoana domnului Barbu, prin faptul că a acumulat o îndelungă experienţă politică la nivelul Guvernului şi în Parlament, aş spune ca este cea mai potrivită candidatură, prin care arătăm bucureştenilor respectul pe care li-l purtăm. Este respectul pe care il arătăm noi cetăţenilor'', a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
El a precizat că nu a intrat în cursa electorală pentru Bucureşti deoarece obiectivul strategic al partidului este reprezentat de alegerile parlamentare: ''Toate deciziile pe care le-am luat şi le vom lua vor fi gândite prin această perspectivă. Iesim cu un candidat care are un profil liberal de necontestat, lucru foarte important'' a adăugat Tăriceanu.