Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Barbu (ALDE): Moara lui Assan trebuie pusă la dispoziţia bucureştenilor creativi

Candidatul ALDE la Primăria Capitalei, Daniel Barbu, spune la RFI că vrea să le propună bucureştenilor un sistem de referendumuri prin corespondenţă. Senatorul îşi propune pe de altă parte să reabiliteze Muzeul Literaturii Române şi Moara lui Assan.

Daniel Barbu ar vrea "o guvernare civică" în Bucureşti: "Există un obiectiv principal, acela de a institui în oraş o guvernare civică, de a transforma raporturile dintre aleşi şi cetăţeni într-un mod radical. Oraşul e condus într-un mod complet lipsit de transparenţă, deciziile se iau la mica înţelegere, în urma unor aranjamente între diverse interese private şi ceea ce vreau să propun cetăţenilor Bucureştiului este o mare înţelegere, în care ei să fie cei care pentru proiectele majore care privesc investiţii semnificative sau lucrări urbanistice de amploare să aibă ultimul cuvânt. Le propun un sistem de consultare periodică, prin referendum prin corespondenţă. Fiecare adresă poştală din Bucureşti va primi un chestionar, cu un plic timbrat, cetăţenii vor putea să-şi spună părerea şi să trimită înapoi Primăriei opinia lor".

Întrebat dacă există o clădire anume pe care ar dori să o salveze, fostul ministru al Culturii a dat două exemple: "Aş dori ca Muzeul Literaturii Române să primească un nou sediu, să devină din nou activ şi deschis publicului. Aş dori ca - şi acolo monumentul există, nu e unul care trebuie găsit, ca în cazul Muzeului Literaturii - aş dori ca în Moara Assan, care e un foarte-foarte interesant monument de arhitectură industrială, de la sfârşitul secolului al 19-lea, începutul secolului al 20-lea, să apară un centru cultural, deci monumentul care în clipa de faţă e în stare de colaps să fie reabilitat şi să fie pus la dispoziţia bucureştenilor creativi, într-un centru de expoziţii, de industrii culturale, de spectacole, de evenimente publice de tot felul".