Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fost ministru al Culturii: La ONB trebuie un manager cu viziune, pentru ca Opera să rămână în circuitul european

Soluţia pentru scandalul de la Opera Naţională Bucureşti nu poate veni decât de la Ministerul Culturii, declară la RFI fostul ministru de resort Daniel Barbu.

Senatorul ALDE spune că scandalul de la Operă trebuie stins rapid: "Eu nu înţeleg foarte bine, pentru că nu am informaţii directe, ci doar cele din spaţiul public, ce se întâmplă acolo. E un conflict între artiştii români, dacă are vreun sens să spunem asta când e vorba de o Operă europeană şi cei care au venit la Operă în ultimii ani, pentru a pune Opera pe harta artistică a Europei şi acea tensiune e foarte greu de rezolvat pe cale administrativă".

Daniel Barbu consideră că "soluţia nu poate veni decât de la Ministerul Culturii, ministerul e responsabil pentru Opera Naţională din Bucureşti. Cred că concilierea celor două tabere şi mai ales identificarea acelui manager care să nu facă ce au făcut cei care foarte-foarte temporar au ocupat această poziţie în ultimele săptămâni, adică să înteţească conflictul, ci dimpotrivă, să fie o persoană cu viziune, care să insiste că Opera trebuie să rămână în acest circuit european şi nu se poate provincializa din nou, aşa cum îşi doresc foarte-foarte mulţi".