Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Preda: Socialiştii europeni sunt de un cinism înfiorător în cazul Dragnea

Socialiştii europeni îşi ţin în braţe rudele din estul continentului. Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul Cristian Preda (PPE), care comentează reacţia Partidului Socialist după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul".

Preşedintele socialiştilor europeni, Serghei Stanişev, a scris recent pe Twitter că PSD este capabil să-şi stabilească singur conducerea. Asta după ce liderii PNL le-au cerut socialiştilor europeni să se delimiteze de Liviu Dragnea.

Eurodeputatul Cristian Preda critică poziţia Partidului Socialist: "Socialiştii sunt solidari cu corupţii, nu e prima dată, vă reamintesc că Adrian Năstase, după prima condamnare şi înainte de a doua a fost găzduit la Parlamentul European".

"N-au o problemă socialiştii europeni cu rudele din est, poate să fie orice, trebuie ţinute în braţe şi din păcate în această privinţă nu putem avea veşti bune, mă tem. Socialiştii europeni sunt într-o scădere dramatică în foarte multe ţări şi atunci acceptă de la ultranaţionalistul Fico în Slovacia, la condamnatul Dragnea în România. Nu gândesc în termeni etici socialiştii şi sunt de un cinism înfiorător", spune europarlamentarul.

 
Cristian Preda, despre poziţia socialiştilor europeni în cazul Dragnea