Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gorghiu: Am fost stângaci în anumite decizii, îmi asum că am făcut greşeli alături de colegii mei

Alina Gorghiu spune la RFI că îşi asumă faptul că a făcut greşeli alături de colegii săi din Biroul Politic Naţional în privinţa candidaturilor la Primăria Capitalei. "Am avut momente de ezitare (...), dar este important punctul în care am ajuns", declară copreşedintele PNL.

Întrebată dacă PNL are sondaje interne recente, realizate după desemnarea lui Cătălin Predoiu drept candidat la Primăria Capitalei, Alina Gorghiu a răspuns: "N-a fost timp, este o candidatură recentă, după cum ştiţi şi au fost şi zilele de Paşte, nu a fost timp să dăm drumul la un sondaj, lucru care se va întâmpla săptămâna aceasta. Trecând de sondaje, pot să vă spun fără să reiau acum elemente din trecut şi cu siguranţă puteţi spune că am fost stângaci în anumite decizii la un moment dat privitor la candidatura pe Bucureşti, însă cred că este important faptul că dintre toţi candidaţii care au fost validaţi de Biroul Municipal Bucureşti să intre în cursă, colegul meu Cătălin Predoiu este evident singurul care poate să conducă Primăria Generală".

Întrebată dacă-şi asumă eşecul candidaturii lui Marian Munteanu, în calitatea ei de copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu a replicat: "N-a fost un eşec al candidaturii, practic, a fost o retragere de candidatură şi categoric, da, îmi asum faptul că şi eu şi colegii mei din Biroul Politic Naţional am făcut greşeli, am avut momente de ezitare, dar ştiţi ce este important, este punctul în care am ajuns. Cred că şi mai important decât atât va fi rezultatul din data de 6 iunie, imediat după ziua de vot, care este 5 iunie".

 

Marian Munteanu rămâne membru PNL

 

Ce rol va juca Marian Munteanu în PNL? "Este în continuare membru al Partidului Naţional Liberal, însă domnia sa are în continuare un rol foarte important în acea platformă civică pe care o coordonează la nivel naţional şi evident comunicăm destul de des, pentru a încerca să creăm acele punţi de legătură între PNL şi platforma pe care dânsul doreşte să o crească în beneficiul viitoarelor platforme politice, în sensul în care evident că această platformă civică are nişte puncte, nişte idei, nişte angajamente pe care vrea să le înainteze Partidului Naţional Liberal, pentru a le prelua în programele de guvernare locală, în programul de guvernare centrală, în programul parlamentar viitor, astfel încât să vorbim de aportul societăţii civile, la modul foarte onest, foarte serios, în viitoarea conducere a României", spune copreşedintele PNL.

Întrebată dacă criticile societăţii civile la adresa lui Marian Munteanu nu creează o problemă PNL-ului, Alina Gorghiu a răspuns: "Nu ne creează nici un fel de problemă, câtă vreme Marian Munteanu nu mai este candidatul Partidului Naţional Liberal. Acum, faptul că rămâne membru al PNL şi ajută partidul nu văd de ce ar mai deranja pe cineva. Au fost şi critici, au fost să ştiţi şi foarte multe voci de suport, a fost o candidatură care a împărţit opiniile din România, dar nu văd de ce am ostraciza pe cineva din pricina unor opinii mai nefavorabile".

 
Alina Gorghiu, despre sondajele interne, Cătălin Predoiu şi Marian Munteanu