Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul i-a convocat la Guvern pe şefii din Sănătate

Premierul Dacian Cioloş a convocat, sâmbătă după-amiază, la Guvern mai mulţi reprezentantanţi ai factorilor de decizie din domeniul sănătăţii. Întâlnirea va avea loc după ora 16,00, a anunţat Biroul de Presă al Executivului.

Ministerul Sănătății a publicat vineri lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanți, nouă dintre aceste unități fiind din Capitală, acolo unde au fost tratați și răniți din incendiul de la Colectiv.

Institutul Național de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgență Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgență București, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ștefan, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila și Spitalul Universitar de Urgență sunt cele nouă unități clinice din Capitală în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce privește dezinfectanții folosiți.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri seara că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză "exactă" şi un "plan clar"de măsuri de urgenţă în legătură cu situaţia dezinfectanţilor.

Pe de altă parte,  Poliţia Română a decins sâmbătă la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe, de unde ridică probe şi înscrisuri, într-un privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, anunță instituția.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din ţară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., desfăşoară în cursul zilei de sâmbătă o acțiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

Potrivit comunicatului Poliției, acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.I.C.C.J., împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii.

Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale. Potrivit unor surse citate de Mediafax, perchezițiile au loc la clădiri care aparțin Hexi Pharma, dar și acasă la patronul Dan Condrea, polițiștii ridicând documente și probe și din spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

La activități participă 152 polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.

891