Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel Constanţa a admis cererea procurorilor, care îl acuză inclusiv de faptul că s-ar fi sustras de la obligaţiile controlului judiciar.

Instanţa a admis vineri cererea procurorilor DNA, după o zi tumultoasă, în care Nicuşor Constantinescu s-a prezentat la Curtea de Apel pe targă, adus de jandarmi. De altfel, fostul şef al CJ Constanţa avea termen joi la Curtea de Apel, în dosarul Centrului Militar Zonal. Cu o seară înainte, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu probleme urologice.

Vineri seară, Nicuşor Constantinescu a fost ridicat de la domiciliu de poliţiştii care au pus în aplicare decizia de înlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventivă. Fostul preşedinte de Consiliu Judeţean se declară în continuare nevinovat şi susţine că este o victimă politică.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în luna octombrie 2015 de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În perioada 2009-noiembrie 2013, şeful Consiliului Judeţean nu a asigurat finanţarea Centrului şi a încercat în mod repetat, potrivit anchetatorilor, evacuarea din sediu. S-ar fi prdous tototdată un prejudicu material Ministerului Apărării. Într-un alt dosar, Nicușor Constantinescu este cercetat pentru luare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.