Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criza migrației și anexarea Crimeei, pe agenda summitului G7 din Japonia

g7.jpg

Image source: 
Reuters

Joi și vineri, se defășoară, în Japonia, summitul G7 care reunește liderii marilor puteri. Vor fi abordate subiecte sensibile de pe agenda internațională, precum criza migrației, amenințarea teroristă și situația din Ucraina.

Comunitatea internaţională trebuie să ia poziţie în faţa crizei migraţiei şi să asigure o mai bună gestionare a acesteia, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în prima zi a summitului G7 din orașul japonez Shima.

"Vrem solidaritate din partea comunităţii internaţionale şi recunoaşterea faptului că această criză a migraţiei este una de ordin global", a declarat Tusk, înaintea discuţiilor din cadrul summitului.

El le-a solicitat liderilor marilor puteri ale lumii care fac parte din G7 (Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Japonia, Canada și Statele Unite) să ofere mai multă asistenţă publică refugiaţilor şi ţărilor care găzduiesc comunităţi de refugiaţi.

Summitul va aborda și chestiuni legate de dezvoltarea economică la nivel global, precum şi de securitate informatică, maritimă şi ameninţări teroriste.

De asemenea, va fi discutat şi subiectul anexării Crimeii, fostă provincie ucraineană, de către Rusia în 2014.