Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Doamna Teroare” amenință: În locul vostru, nu aș merge în centrul Londrei în iunie...și nici în iulie

Terorista de origine britanică Sally Jones, cunoscută sub numele de Doamna Teroare

O teroristă din cadrul rețelei Stat Islamic (SI) sugerează că, în această vară, vor avea loc atentate la Londra, informează publicația Daily Mail. "Sincer, dacă aș fi în locul vostru, nu aș merge în centrul Londrei în iunie..și nici în iulie. Nu aș merge deloc acolo, mai ales cu metroul", a scris pe Twitter Sally Jones, cunoscută sub numele de Doamna Teroare.

Femeia, care a eșuat în cariera de artist rock-punk, s-a convertit la Islam, ascunzându-se în prezent în orașul irakian Mosul, aflat sub ocuparea Stat Islamic.

Ea a mai publicat mesajul "Anglia...boom", înainte de a i se suspenda contul de pe rețeaua de socializare.

Decizia ei de a părăsi orașul Raqqa și de a se îndrepta spre Mosul este motivată de faptul că orașul sirian ocupat de Stat Islamic este supus unor presiuni din partea forțelor kurde și guvernamentale, care avansează în teritoriu.

Soțul extremist al lui Jones, Junaid Hussain, un hacker originar din orașul britanic Birmingham, a fost ucis de un raid american cu drone în orațul sirian Raqqa, anul trecut.

Femeia a mai menționat că așteaptă cu nerăbdare că moară și i-a ironizat pentru uciderea soțului ei pe cei care au ghidat dronele. "Nu poți sta acolo cu ceaiul și brioșele și ordonând să se efectueze raiduri cu drone asupra fraților din Marea Britanie, fară a primi o replică din partea Stat Islamic", a avertizat ea.

Jones a mai cerut femeilor britanice să comită atacuri împotriva civililor în Marea Britanie în timpul Rmadanului. Femeia în vârstă de 47 de ani sugerase inițial că ar putea deveni un kamikaze. "Știu ce fac. Paradisul are un preț și sper că acesta va fi prețul pentru a intra în Paradis", scria ea.