Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg, în dosarul lui Radu Mazăre

elan-schwartzenberg.png

Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg

(ÎN ACTUALIZARE) Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg. El este ceercetat în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, instanța urmând să ia o decizie la data de 9 iunie.

ACTUALIZARE: În solicitare DNA motivează că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală”.

............................................................................

Procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cererea DNA se va judeca la data de 9 iunie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, notează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus în legătură pe Avraham Morgenstern cu "persoane capabile" să-i asigure câştigarea licitaţiei pentru "Henri Coandă" şi, totodată, cel care ar fi preluat bani de la firmele acestuia şi le-a pus în conturi ale fraţilor Mazăre şi ale altora.

Aceleași surse susţin că, printr-o firmă controlată de Elan Schwartzenberg, ar fi fost furnizaţi 95.000 de euro într-un cont off-shore al lui Radu Mazăre şi 40.000 de euro în unul al lui Alexandru Mazăre. Cele două sume ar fi reprezentat o parte din banii daţi de Avraham Morgenstern pentru a-şi asigura câştigarea contractului.