Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Predoiu este cel mai bine plasat candidat al dreptei, are 30%

Un Congres extraordinar al PNL nu este necesar după alegerile locale, declară la RFI vicepreşedintele Sulfina Barbu. Ea spune că în prezent cel mai bine plasat candidat al dreptei în sondaje este liberalul Cătălin Predoiu, cu 30%, în timp ce liderul USB, Nicuşor Dan, are 18 procente.

Sulfina Barbu susţine că Predoiu se află înaintea lui Nicuşor Dan în sondaje: "Partidul Naţional Liberal şi-a făcut propriile măsurători. Ştim cu certitudine cine este candidatul dreptei cel mai bine plasat, Cătălin Predoiu. Cătălin Predoiu este cel care poate s-o învingă pe doamna Firea şi la o distanţă consistentă de domnul Nicuşor Dan".

"Cătălin Predoiu 30%, doamna Firea 36%-37%, domnul Nicuşor Dan 18%, cam acestea sunt orientativ cifrele pe care le aveam în cursul săptămânii trecute", precizează vicepreşedintele PNL.

Întrebată dacă s-ar impune un Congres extraordinar după alegeri, aşa cum a cerut la RFI deputatul Theodor Paleologu, Sulfina Barbu a răspuns: "În acest moment nu consider că este necesar un Congres extraordinar. După alegeri trebuie să facem o analiză a alegerilor locale şi să ne pregătim strategia pentru alegerile generale, acestea sunt priorităţile PNL pentru perioada imediat următoare, din punctul meu de vedere".