Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL: Înfrângere dură la București

rfi_predoiu.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Partidul Național Liberal a suferit o înfrângere dură la București: toate estimările caselor de sondare îl plasează pe candidatul la Primăria Generală, Cătălin Predoiu, abia pe poziția a treia și niciun sector nu ar urma să fie adjudecat de liberali. Pe deasupra, potrivit datelor încă neoficiale, PNL ar urma să fie a treia forță politică în Consiliul General, în spatele PSD și Uniunii Salvați Bucureștiul.

 

 

Președintele filialei București și candidatul PNL Cătălin Predoiu, și-a asumat înfrângerea și și-a anunțat iminenta retragere de la șefia organizației. În discursul de după publicarea exit pollurilor, Cătălin Predoiu a vorbit însă și despre nevoia de coagulare a dreptei și a susținut că dacă ar fi acceptat oferta liberală, Nicușor Dan ar fi devenit primarul Capitalei:Rezultate cu mult sub așteptări așadar pentru Partidul Național Liberal.  La București, liberalii au fost depășiți net, potrivit estimărilor caselor de sondare, atât de PSD, cât și de Uniunea Salvați Bucureștiul.

PNL nu trimite niciun candidat pe vreun fotoliu de primar, fie el general sau de sector și ar urma să fie abia a treia forță, potrivit estimărilor și în Consiliul General.

Apar și primele reacții în tabăra liberală:

La sediul central al partidului, în fața presei după apariția exit poll-urilor a venit doar Cătălin Predoiu, șeful organizației București și totdată candidatul perdant la Primăria Generală. Ceilalți lideri ai partidului s-au ferecat în birouri, pentru a analiza rezultatele naționale și ar urma să comunice abia astăzi, într-o conferință de presă.

 

 

 

 

 
Ascultă aici un reportaj despre atmosfera de la sediul PNL: