Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Probabil vor fi unele demisii la vârful PNL

adriana_saftoiu_probabil_vor_fi_unele_demisii_la_varful_pnl.png

Adriana Săftoiu, în studioul RFI (arhivă)
Adriana Săftoiu, în studioul RFI (arhivă)

Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru scorul de la alegerile locale din Bucureşti, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu. Întrebată cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate, ea a răspuns: "Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii". Săftoiu mai precizează că decizia de a ieşi singur la declaraţii duminică seară i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu.

Adriana Săftoiu subliniază că scorul PNL în Capitală a fost slab, dar la nivel de ţară "lucrurile nu stau deloc prost": "În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ".

De ce a ieşit Cătălin Predoiu singur la declaraţii duminică seară? "A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 9, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui", explică Adriana Săftoiu.

Nu lasă PNL impresia că Predoiu e singurul liberal care-şi asumă responsabilitatea pentru scorul slab din Capitală? "Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti", crede prim-vicepreşedintele PNL.

Cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate? "Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei", răspunde Adriana Săftoiu.

Ce ar trebui să urmeze pentru PNL acum? "Cu siguranţă, o să urmeze o analiză foarte serioasă, cu tot ceea ce implică această analiză. Trebuie ţinut cont şi de rezultatul pe ţară, unde PNL are în momentul de faţă 30% (...). Dar în egală măsură, trebuie să ţinem cont şi de rezultatul pe Bucureşti", spune ea.

S-ar impune unele demisii la vârful PNL, după scorul prost din Bucureşti? "Într-o anumită măsură, da, probabil că ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum", afirmă Adriana Săftoiu.

 
Adriana Săftoiu, despre rezultatul alegerilor locale din Bucureşti