Clotilde Armand la RFI: Vom contesta la BEC decizia Biroului Electoral de Sector, putem merge şi la Tribunal

Uniunea Salvaţi Bucureştiul are mai multe căi de atac, după ce Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins cererea USB de renumărare a voturilor din 18 secţii. Iată ce spune la RFI candidata USB, Clotilde Armand, ocupanta locului al doilea la alegerile locale de duminică.

Ce mai poate face USB acum? "Vom contesta la Biroul Electoral Central decizia luată de Biroul Electoral de Sector. Această contestaţie va fi pregătită astăzi. Este cea mai firească şi cea mai corectă cale de atac la ora actuală", spune Clotilde Armand.

Candidata USB la Primăria Sectorului 1 precizează că mai sunt şi alte căi de atac: "Putem să ne ducem la Tribunal, dacă cererea noastră este tot refuzată. Putem să invocăm excepţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte votul într-un singur tur. Am mulţi susţinători care spun că ar trebui şi să demonstrăm în stradă că am susţinerea oamenilor. Mie nu mi se pare la ora actuală o acţiune potrivită. E adevărat, i-am dus pe stradă pentru Roşia Montană, pentru Colectiv, dar aici ar fi pentru transparenţa în procesul electoral, în procesul democratic electoral (...). Eu sunt convinsă că BEC va înţelege interesul şi necesitatea de a lămuri lucrurile".

 
Clotilde Armand, despre decizia Biroului Electoral din Sectorul 1 de a nu renumăra voturile în 18 secţii