Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiunea simplă pe agricultură a fost adoptată

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor, cu 189 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 86 de abţineri. Iniţiatorii cer demisia lui Achim Irimescu.

Moţiunea simplă "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă" a fost iniţiată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE. O moţiune simplă nu impune, potrivit regulamentului, demisia unui ministru.

Parlamentarii liberali s-au abţinut teoretic de la vot. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declară că atunci când trece o moţiune, ministrul ar trebui să fie schimbat, indiferent de susţinerea pe care PNL o oferă Guvernului: "În general, atunci când trece o moţiune, cu tot sprijinul pe care îl dau Guvernului, este cazul să fie schimbat ministrul".

Premierul Dacian Cioloş "urmăreşte cu atenţie" aprobarea în Parlament a moţiunii simple pe agricultură şi "va trage concluziile care se impun", spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu: "Sunt convins că premierul va urmări cu atenţie acest rezultat şi va trage concluziile care se impun, nu vreau să anticipez, dar evident că punctele de vedere ale Parlamentului interesează întotdeauna la nivelul Guvernului şi deja o moţiune simplă trecută presupune un punct de vedere al Parlamentului în legătură cu activitatea unui minister".

"Sunt lucruri cu care evident nu suntem de acord în ceea ce priveşte moţiunea respectivă, dar pe măsură ce vom vedea detalii, vom veni cu un punct de vedere mai consistent", mai declară Dan Suciu.