Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Manolescu: Marian Munteanu a semnat angajamentul cu Securitatea, degeaba umblă cu prostii

Nu există nici o îndoială că Marian Munteanu a semnat angajamentul cu Securitatea, declară la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. El spune că informaţiile vehiculate în presă sunt corecte.

Întrebat dacă personal, îl suspectează pe Marian Munteanu că a colaborat cu Securitatea, Nicolae Manolescu a răspuns: "Nu, nu suspectez, ştiu asta din 1990. Evident că el protestează, informaţiile (din presă-n.r.) sunt, cred, foarte corecte, nu pot să intru în amănunte că nu ştiu. Sunt corecte, asta e, a semnat angajamentul, nu e nici o îndoială. Că turnătoriile sunt benefice, nu malefice, e posibil, dar a semnat angajamentul, degeaba umblă cu prostii".

Fostul lider al Ligii Studenţilor, Marian Munteanu, susţine că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea şi că sutele de pagini de declaraţii date nu au incriminat pe nimeni, afirmând că informaţiile pe această temă sunt reacţii la proiectele sale politice.

Dosarul lui Marian Munteanu de la CNSAS nu a fost finalizat, a declarat pentru Mediafax Dinu Zamfirescu, membru al Consiliului, dar surse din interiorul Colegiului CNSAS confirmă autenticitatea citatelor din dosarul fostului lider al studenţilor, publicate de Adevărul.

Marian Munteanu, cel care pentru doar câteva zile a fost candidatul PNL la Primăria Capitalei, a semnat pe 28 martie 1988 un angajament cu Securitatea, primind numele conspirativ "Ioan", potrivit ziarului amintit.

 
Nicolae Manolescu, despre relaţia dintre Marian Munteanu şi Securitate