Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească

basescu_moldova_2.jpg

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească
Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească
Image source: 
RFI

Fostul președinte Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească, anunță consilierul pentru relaţii publice al Administraţiei Prezidenţiale din Republica Moldova. Decretul a fost semnat joi de preşedintele Nicolae Timofti.

Traian Băsescu şi Maria Băsescu au solicitat cetăţenia Republicii Moldova pe data de 8 martie, a declarat Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova. Şi soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu, a primit cetăţenia moldovenească.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este ”propice” pentru un astfel de demers.

”Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015.

Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.