Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan: PSD ia în calcul dărâmarea Guvernului, pe care de altfel îl ţine în braţe

PSD este dispus să facă orice pentru a da jos Guvernul şi chiar pentru a-l suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis. O spune la RFI vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care precizează că social-democraţii vor să dărâme Guvernul pe care tot ei îl susţin.

Raluca Turcan declară că "PSD-ul este dispus să facă orice, orice, în dispreţ total faţă de interesul României, pentru a câştiga puterea în toamnă. Iau în calcul dărâmarea Guvernului, pe care de altfel ei îl ţin în braţe. Lucrul acesta a fost vizibil la moţiunea simplă pe agricultură. A vrut PSD-ul, a trecut moţiunea simplă pe agricultură. Deci PSD-ul are majoritate în Parlament, în ambele Camere în momentul de faţă şi Guvernul este susţinut de majoritatea PSD. Că l-a susţinut punctual şi Partidul Naţional Liberal, este o altă discuţie".

Vicepreşedintele PNL crede că "PSD-ul este dispus să facă orice să dea jos Guvernul, ar putea inclusiv să discute şi o suspendare a preşedintelui, pentru că ei vor de fapt să pună mâna pe termen lung pe justiţie, acolo e miza, să modifice Codurile Penale, să-şi scape condamnaţii basma curată de răspunderea în faţa legii".

Liviu Dragnea a declarat duminică seara la România TV că partidul pe care-l conduce evaluează varianta alegerilor anticipate şi că rămâne de văzut dacă demiterea Guvernului printr-o moţiune de cenzură şi scurtarea mandatului Cabinetului Cioloş cu o lună este o idee bună sau există riscul de a arunca România într-o aventură.

 
Raluca Turcan, despre o posibilă moţiune de cenzură a PSD